FALKENBERGS VETERINÄRSERVICE

AMBULERANDE VETERINÄRSERVICE FÖR LANTBRUKETS DJUR OCH HÄSTAR

Telefontid vardagar: 08.00-09.00

0346-751880

Övrig tid hänvisas brådskande sjukdomsfall vidare till jourhavande veterinär

Grymer-sterner operation

Foto: Vänstersidig löpmage som fixeras på rätt plats med hjälp av grymer-sterner suturer.

Kor på bete

Bild: Kor på bete. Foto: E.Hovelius

 

Ambulerande veterinärservice för lantbrukets djur

Vi på Falkenbergs Veterinärservice är stolta att verka i en bygd med framtidstro inom lantbruket. Vi hoppas att vi genom att upprätthålla hög service- och kompetensnivå kan vara med och bidra till att Halland även i framtiden ska behålla sin plats som en av de främsta lantbruksregionerna.

 

Vi erbjuder ambulerande veterinärservice med jour dygnet runt för våra kunder med nötkreatur. Vi kan hjälpa till med allt ifrån avhorningar och mastiter till utredning av kalvhälsoproblem och besättningsutredningar av olika slag. Vi har även möjlighet att vara officiella veterinärer i samband med smittskyddsutredningar.

 

Vi utför både vänster- och högersidiga löpmagsoperationer och vår målsättning är att även i fortsättningen kunna erbjuda våra kunder akuta kejsarsnitt på nötkreatur och får när detta är möjligt.

 

 

 

Besättningsservice och förebyggande djurhälsovård

 

  • Individjuver - en genomgång av juverhälsan en gång i månaden och rådgivning om förebyggande åtgärder för att minska juverhälsoproblemen i din besättning.
  • Kommer snart!! Klara Ko - ett mer omfattande program som förutom juverhälsa även ger en översikt över andra sjukdomar i besättningen samt fertilitet. Bygger på inrapportering av uppgifter till Kokontrollen.
  • Hälsopaket Mjölk - Jenny, Kicki och Eleonor kan nu erbjuda en grundlig genomgång av er besättning med hjälp av Hälsopaket Mjölk, ett samarbete med Svensk Mjölk. Vi utvecklar en Hälsoprofil av er besättning och tillsammans gör vi sedan en Hälsoplan.
  • FOKUS-kurser - utbildning i de olika delarna av kons livslinje. Erbjuds även på besättningsnivå. Samla ihop personalen eller grannarna och fördjupa er i t.ex. kalvhälsa, mastit, sinläggning, m.m. Ta kontakt för prisuppgift!

 

 

Ambulerande veterinärservice

för lantbrukets djur och hästar

Senaste Nytt

Hitta hit:

Vi finns vid Vinbergsmotet, i samma hus som Växa Halland och Svenska Djurhälsovården, granne med Granngården och McDonalds.

 

Besöksadress: Torsholmsvägen 3

Länk till karta: eniro.se.

 

Om ni kommer ifrån Falkenberg - kör under E6 och ta vänster i rondellen. Kör förbi infarten till Granngården och ta nästa vänster. Parkera på besöksparkeringen som ligger direkt till vänster. Vår ingång hittar ni på baksidan. Ring på ringklockan vid dörren så kommer vi strax och öppnar!

 

 

Besöksadress: Falkenbergs Veterinärservice, Torsholmsvägen 3, 311 50 Falkenberg

Postadress: Falkenbergs Veterinärservice, Box 254, 311 23 Falkenberg