Lantbrukets djur

LANTBRUKETS DJUR


Falkenbergs Veterinärservice erbjuder ambulerande veterinärservice med jour dygnet runt, året runt, för våra ordinarie kunder med nötkreatur och får. 

VÅRA TJÄNSTER


Vi erbjuder ambulerande veterinärservice med jour dygnet runt för våra kunder med nötkreatur. Vi kan hjälpa till med allt ifrån avhorningar och mastiter till utredning av kalvhälsoproblem och besättningsutredningar av olika slag. Vi har även möjlighet att vara officiella veterinärer i samband med smittskyddsutredningar. Vi utför även kirurgiska ingrebb som amputationer och kejsarsnitt m.m.


BESÄTTNINGSSERVICE OCH

FÖREBYGGANDE DJURHÄLSOVÅRD

Individjuver - en genomgång av juverhälsan en gång i månaden och rådgivning om förebyggande åtgärder för att minska juverhälsoproblemen i din besättning.


Villkorad läkemedelsanvändning (ViLA) - Vi kan erbjuda villkorad läkemedelsanvändning i mjölk-, får- och nötköttsbesättningar. Har du mjölkgård kan vi dessutom utbilda dig och din personal så att ni får behörighet för ViLA på er gård. Ring oss så berättar vi mer! 


FOKUS-kurser - utbildning i de olika delarna av kons livslinje. Erbjuds även på besättningsnivå. Samla ihop personalen eller grannarna och fördjupa er i t.ex. kalvhälsa, mastit, sinläggning, m.m. Ta kontakt för prisuppgift!